Skiskole


Anlegget er stengt for sesongen.

Gjennom lek og læring som gir mestring, vil vi inspirere til ski- og snowboard glede som varer livet ut.  Dette gjelder i like stor grad, gleden av å være ute, være aktiv og gjøre noe sammen.

Påmeldingen til skiskolen i Skimore Drammen åpner når skisenteret åpner.

Påmelding

NB! Påmeldingen er bindende.

Læring:
Utover ren skiferdighet er det masse annet du vil lære. Du lærer blant annet hvor du bør stoppe i bakken og ta hensyn til andre, kryssende løyper etc.  Dette er særdeles viktig for å redusere sjansen for å havne i en ulykke.

Covid-19 garanti:
Om skiskolen stenger ned grunnet Covid-19, krediteres kursavgiften for de aktuelle kursdager. Både skisentrene og skiskolene følger så vel statlige retningslinjer som bransjespesifikke retningslinjer for tiltak/ håndtering knytte å redusere smitterisiko knyttet til  Covid 19. 

Covid-19 begrensninger:
Det er kun privat undervisning i Skimore Drammen og Skimore Kongsberg.  Det er kun 1 elev pr. skiinstruktør, uavhengig av kohort i Drammen Skisenter.

Samarbeidende skiskoler:
Skimore Drammen og Skimore Kongsberg samarbeider om skiskole.  Skimore Kongsberg er særdeles godt egnet for nybegynnere.  Grunnen til dette er at Skimore Kongsberg har et eget område, med egen bakke som er egnet for nybegynnere.  Området har egen heis og rullende fortau. Dvs. et komplett område for undervisning av nybegynnere.   

Drammen skisenter fokuserer på privattimer.  

__________________________

Priser:

Privattime (45min)750,-
Privattime dobbel (90min)1 150,-

For ledige timer se link til påmelding.  Dersom du ikke har heiskort, byr vi på heiskortet til undervisningen.  Du kan også bruke heiskortet resten av undervisnings dagen. 

Påmelding: 
Det er kun elektronisk påmelding.  Påmeldingen er ikke gyldig før du har betalt.  Påmeldingen er bindende.  Påmeldingen viser ledige timer.NB!  Les nøye gjennom informasjonen nedenfor i forbindelse med påmeldingen. NB! Påmeldingen er bindende.

Påmelding
Priser
Utleie

Tips for Barn i skiskolen:
Det kan være fint og hyggelig å prate med barnet om skiskolen noen dager før barnet skal på skiskolen.  Er det noe spesielt barnet ønsker å lære?  Er det noe spesielt som skiinstruktørene bør hvite om barnet?   

Alt tar mye lengere tid enn de fleste tror.  Barn er vare for stress.  Derfor er det lurt å ha ekstra god tid når dere skal på skiskole.  Tid til en god frokost.  Tid til å kle på seg og transportere seg i et rolig tempo.  God tid til å leie ski (det kan være stor kø).  Tid til å orientere seg i skianlegget, tid til å gå på toalettet etc.  En rolig start, gjør det enda mer sannsynlig at ditt barn vil trives i skiskolen☺

Utsagnet det fins ikke dårlig vær, men bare dårlig klær gjelder i høyeste grad for barn i skiskolen.  Skiskolen gjennomføres så sant bakker og heiser er åpne.  Vi er heldige hvor heisene og bakkene i våre skianlegg er i relativt skjermede områder.  Det skal derfor ekstra mye til for at været stopper oss fra å være ute.  Tvert imot er det fint for barnet å lære at det går fint an å være ute, selv om det er kaldt, blåser eller det kommer nedbør.

Dersom du har spørsmål, informasjon eller om dere vil leie utstyr tar vi gjerne dette ved første møte, så møt i god tid før timen.

For at barnet ikke skal ha delt oppmerksomhet anbefaler vi i de fleste tilfeller at foresatt ikke er nært tilstede under kurset.  

Oppmøte:
Dersom dere har utstyr som dere er helt sikre på at er ok, bør dere minimum være helt klare 15 minutter før timen starter.  Dersom dere ikke har utstyr må dere minimum være 30 minutter før skiskolen starter.  Det er ekstra stor kø for utstyr grunnet Covid situasjonen.

Oppmøte ved blått Skimore skilt rett foran Arontunet (kafeen).

Ferdighet og opplysninger om eleven:

For at ski-/ snowboard instruktøren skal være best mulig forberedt til timen, meld på riktig ferdighet.  I tillegg skriv gjerne noen kommentarer om eleven, slik at forutsetningene for en god time blir best mulig.

Ferdighet gir en god pekepinn. Grovt deler vi i alder i to aldersgrupper og tre ferdighetsnivåer (grønn og blå og rød), ved påmelding.  Grønn er nybegynner, blå litt øvet og rød er godt øvet.


Vi kan undervise på alpint, snowboard og telemark på alle nivåer.  Dersom du ønsker undervisning på avansert nivå, eller på telemark, meld fra i god tid. 

Skiskole 6-8 år
For at barnet skal ha mest mulig overskudd, bør du prøve å bestille undervisningen tidlig på dagen. Undervisningen skjer på en leken måte hvor vi bruker lek og visuelle bilder som er tilpasset barnet og som vi har erfaring med at virker.  Undervisningen tilpasses ferdighet og nivå. 

Dersom du ikke har heiskort, byr vi på heiskortet til undervisningen.  Du kan også bruke heiskortet resten av undervisnings dagen. 

9+ år og voksen
Vi har gode privat timer for deg som er ungdom eller voksen.  Dette gjelder om du ønsker å komme i gang, ønsker å bli bedre, eller ønsker å utvikle dine ferdigheter ytterligere.  Du vil få gode tips og arbeidsoppgaver som vil utvikle og ikke minst gi større glede.

SKISKOLE 6-8 ÅR (GRØNN
Nybegynner. Vi blir kjent med utstyret, lærer å svinge, bremse, stoppe og nødbrems. 

Undervisningen tilpasses ferdighet og nivå. 

SKISKOLE 6 – 8 ÅR (BLÅ)
Litt øvet kurs. Vi jobber med fartskontroll og ikke minst trener balansen og teknikk på en leken måte for å bli en bedre skiløper. Undervisningen er tilpasses ferdighet. 

SKISKOLE 6-8 ÅR (RØD) 
Videregående kurs. For de som kjører ned hovedløypa i skisenter uten hjelp. Vi jobber fremdeles med fartskontroll men utfordrer balansen ved å bruke terrenget enda mer på en leken måte. Avhengig av ferdighet tar vi kanskje en liten tur i parken. Genial skiskole for den gode skiløper. Undervisningen er tilpasses ferdighet og nivå. 

SKISKOLE 9 + ÅR/ VOKSEN (GRØNN)
Nybegynnerkurs . Vi blir kjent med utstyret, lærer å svinge, bremse, gli, stoppe og nødbrems. Undervisningen er tilpasses ferdighet. 

SKISKOLE 9 + ÅR/ VOKSEN (BLÅ)
Litt øvet kurs. Vi jobber med fartskontroll og ikke minst trener balansen og teknikk for å bli en bedre skiløper. Undervisningen er tilpasses ferdighet. 

SKISKOLE 9 ÅR/ VOKSEN (RØD) 
Videregående kurs. For de som kjører ned hovedløypa i skisenter uten hjelp. Vi jobber fremdeles med fartskontroll men utfordrer balansen ved å bruke terrenget enda mer på en leken måte. Vi trener og gir arbeidsoppgaver på områder du ønsker å forbedre.  Genial skiskole for den gode skiløper. Undervisningen er tilpasses ferdighet og nivå. 

Våre skiinstruktører ønsker dere velkomne til en lærerik dag i bakken!

Kontakt til skiskolen: 
Drammen: [email protected]